Още една обновена детска градина отвори врати в Казанлък
Още една обновена детска градина отвори врати в Казанлък / Община Казанлък
От днес Община Казанлък започва изследване на всички деца, чиито родители са заявили желание за завръщане в детските ясли и градини.
 
Децата ще бъдат тествани за дизинтерния, салмонела и ешерихия коли, заболявания, които бързо се разпространяват и имат здраво заразоносителство, а родителите не заплащат нищо.
 
Заплащането Община Казанлък ще покрие от дарителските средства за Covid-19 и по този начин ще се гарантира спокойствието на родителите и здравето на децата.
 
Още днес учителите ще информират родителите, че за всяко дете трябва да закупят стерилни контейнерчета за изследването.На 26 май (вторник) медицинската сестра от всяка детска градина / ясла ще събира материала в сградата на съответната институция.
 
За филиалите на детските градини – родителите трябва да занесат изследването в централната сграда. Мобилни екипи от избраната лаборатория ще минат през всички детски ясли и градини в града, за да съберат контейнерите.
 
Резултатите ще бъдат готови на 29 май, преди децата да се завърнат в детските заведения на 1 юни.
 
Всеки родител да бъде отговорен и да съдейства за осигуряване безопасността на своите деца, както и здравето на персонала, призовават от общината.