/ Община Казанлък
Много казанлъчани откликнаха на призива на Община Казанлък „Да посрещнем пролетта в Казанлък начисто!“ и днес освободиха домовете си от ненужна битова техника, оборудване и дрехи. Към базата на партньорската фирма „Монамур 6“ООД  на язовир „Копринка“ са извозени близо един тон стари мебели, печки, хладилници, перални и други.
 

Успешна акция за едрогабаритни отпадъци в Казанлък
Община Казанлък


За град Стара Загора са заминали близо шест тона излязла от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др., извозени от партнорите на Общината от фирма „Елтехресусрс“ АД, които и преди акцията приемаха заявки на телефон 080014100, а поръчката може да се прави през цялата година.
 
В кампанията тази събота бяха организирани 12 мобилни пункта с 14 служители на Общинското предприятие по чистота и 4 еколози. На всеки пункт бе разположен контейнер тип „Бобър“ за изхвърляне на стари дрехи. Към Претоварната станция до старото сметище на града са извозени над 18 контейнера тип „Бобър“ с овехтели и износени дрехи.
 
Освен контейнерите тип „Бобър“, за да обслужи всички желаещи от Общината бяха осигурени 3 контейнера с вместимост 6 куб.м., 9 контейнера с вместимост 2,8 куб.м. и един сметосъбирачен камион с вместимост 14 куб.м.
 

Успешна акция за едрогабаритни отпадъци в Казанлък
Община Казанлък


Резултатите от екологичната съботна акция показват, че казанлъчани посрещат топлото пролетно време с разчистена битова техника и мебели. Предстоят месеците с най-интензивни ремонти и напомняме телефона на Общинското предприятие по чистота, на който могат да се правят поръчки за контейнери за строителни отпадъци  и старо домакинско обзавеждане 0431/ 63 880 от понеделник до петък, от 08:00 часа до 17:00 часа срещу 56,64 лв. с ДДС през цялата година!

Жителите на Казанлък могат и сами да изхвърлят срещу заплащане за количество своите едрогабаритни отпадъци до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи по същото време, плюс съботния преди обед.
Община Казанлък