Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания
Съд в Манхатън призова син на Доналд Тръмп за показания / IStock
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 26-годишен мъж за неизпълнение на полицейско разпореждане и затаяване на истина.

В хода на съдебното разглеждане на делото е постигнато споразумение между прокуратурата и защитника на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, с което на мъжа е наложено наказание от 3 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 5 години.

На 17 февруари миналата година около 2 часа в локалното платно на старозагорския булевард „Никола Петков“, мъжът управлявал лек автомобил с чужда регистрация.

Униформени от автопатрул подали светлинни и звукови сигнали, както и със стоп-палка на водача да спре, за да извършат проверка. Те се приближили към него с патрулката, но вместо да се подчини на разпореждането на служителите, шофьорът натиснал газта и на заден ход се отдалечил с колата си.

При последвалото преследване, водачът успял да се отдалечи, като спрял автомобила извън областния град и избягал. По-късно колата била намерена, а след като бил установен, младият мъж обяснил, че автомобилът управлявал, не той, а неговата приятелка, което не било истина.  

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.