/ DarikNews.bg, архив
Грипната епидемия остава в сила
Не се предвижда удължаване на грипната ваканция за учениците, информират от РЗИ-Стара Загора. Учебните занятия се подновяват в понеделник, 29 януари.

От 24 до 26 януари в Старозагорска област бе обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците.

Грипна епидемия и в София, училищата остават затворени следващата седмица

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания към днешна дата се запазва в епидемични стойности в област Стара Загора. Противоепидемичните мерки за лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ по време на грипна епидемия остават в сила: преустановяване на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, преустановяване на детските и женските консултации и провеждане на профилактичните имунизации и реимунизации.

Грипната епидемия се разпространява

РЗИ проследява текущо заболяемостта в учебните заведения и след информация на Районно управление на образованието за конкретно училище ще бъдат указани и предприемани противоепидемични мерки.

Д-р Ненков: Не се правете на герои, взимайте си болничен при грип

Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение, при наличие на симптоми за грип хората да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.

Между 300 000 и 400 000 българи вероятно ще се разболеят от грип

Това е въпрос на лична отговорност към себе си и към другите, тъй като най-добрата предпазна мярка е ограничаване контактите с болни хора, особено тези с хронични заболявания, бременни жени и деца.