Състезание за млади автомобилисти
Състезание за млади автомобилисти / netinfo

Комисията по превенция на престъпността към Младежки общински съвет – Стара Загора и Форумът на младите любители на автомобили STZCARFANS организират състезание за автомобилисти “Младите водачи реагират”. Двете организации  се стремят да привлекат вниманието на абитуриентите, наскоро придобили правоспособност, към умението да се справят с рисковете на пътя и да насърчат отговорното им поведение зад волана. 

 

“Скоростта е опция на автомобила, безопасността е опция на водача” – с това мото организаторите канят младите автомобилисти  да  премерят сили в майсторско управление на автомобили, в познаване на Закона за движение по пътищата и в оказване на долекарска помощ.

 

В състезанието могат да участват шофьори до 26-годишна възраст.

То ще се проведе на 8 и 9 май под патронажа на кмета професор Светлин Танчев и с подкрепата на Община Стара Загора и Областна дирекция на МВР.

 

Превишената скорост, отнемането на предимство и управлението след употреба на алкохол са сред основните грешки, допускани от младите водачи –  грешки, които в много случаи са с тежки и необратими последици.