Световъртежът води и до кражби
Световъртежът води и до кражби / DarikNews.bg, архив

Регистрирани са 12 кражби в региона през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

77-годишна доверчива баба е олекнала с 50 лева. В дома й на ул. "М-р Кавалджиев" вчера по обяд отишъл непознат мъж. Той се престорил, че му се вие свят и помолил възрастната жена за чаша вода. След малко мъжът си тръгнал, а по-късно бабата установила, че портфейлът й липсва. В него тя имала 50 лева.

41-годишна продавачка в магазин пък не е успяла да опази оборота от деня. В обекта, който се намира на бул. "Цар Симеон Велики", влезли двама клиенти. Те поискали жената да им покаже няколко артикула. През това време крадците успели да отмъкнат картонена кутия с около 600 лева.

Масово се крадат мобилни телефони и дамски чанти, заедно с лични документи и пари. Кражба на дамска чанта е станала и във фризьорски салон в града. Джиесем е отмъкнат от детска количка оставена без надзор. 31-годишна жена също се е разделила с мобилния си телефон в хранителен магазин. От офиса на частна авто-фирма в района на разклона за с. Дунавци са отмъкнали метална касета, съдържаща сумата от около 350 лв.

В РУ "Полиция" - Казанлък е получено съобщение от 38 годишен мъж от същия град, че от апартамента му, разположен на ул. "Александър Стамболийски", е изчезнала сумата от 20 000 лв. Интересното е, че апартаментът е бил запечатан на 16.07.т.г. от държавен съдия изпълнител. Работата по случая продължава.