/ БГНЕС
Коафьорът Станимир Нанчев – Стенли ще работи благотворително на 51-вото издание на конкурса “Царица Роза в Казанлък. Приблизително 19 години Стенли е главен стилист на Цариците.

Силен интерес към Казанлък на „Ваканция и СПА Експо 2019“ (СНИМКИ)

“Когато получих покана от Община Казанлък за тазгодишния конкурс “Царица Роза” реших да стартирам един нов, различен проект, като събера най-добрите си колеги стилисти, фризьори и гримьори и заедно благотворително да направим деня на Цариците неповторим. Все още очаквам одобрение на идеята си от кмета на Казанлък Галина Стоянова”, обясни Станимир Нанчев. 

Инициативата на Стенли набира огромна популярност за минути. Той обявява идеята си в социалните мрежи и в рамките на един час с него се свързват множество колеги, които искат да се включат в проекта. Към днешна дата коафьорът споделя, че над 25 гримьори и фризьори ще работят благотворително на 17-ти май, когато ще се проведе “Царица Роза”.

Това не е първата и вероятно не последната благотворителна инициатива на дейния фризьор. Той се прочу с кампанията си за набиране на перуки за онкоболни и успя да събере средства за закупуването на електрическа инвалидна количка с джойстик на 19-годишния Тихомир.

За втора година продължава и кампанията му за събиране на рокли, костюми, обувки и бижута за абитуриенти в неравностойно положение. “Хора от цяла България ни изпращат официални облекла и бижута. Миналата година подпомогнахме около 30 деца за незабравима абитуриентска вечер. Тази година кампанията набра още по-голяма популярност и вече имаме към 30-40 събрани бални рокли и още толкова костюми”, споделя Стенли.

Успеваемостта на своите каузи Стенли дължи на това, че е много открит и честен човек. “Хората ми се доверяват и заедно правим добро.” Организатор на конкурса “Царица Роза” е Община Казанлък.