Стилиян Петров идва за откриването на ЕП по футбол за юноши до 17 г.
Стилиян Петров идва за откриването на ЕП по футбол за юноши до 17 г. / община Стара Загора

Стилиан Петров, голямото име на българския футбол, ще бъде посланик на Eвропейското първенство за юноши до 17 години, което се открива на 6 май на стадион „Берое" в Стара Загора. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол и настоящ треньор в „Астън Вила" ще открие европейското заедно с министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Стан, както го наричат всички, не е бил в България от 2012 г., когато стана ясно, че се бори с левкемията. Присъствието му на стадион „Берое" ще бъде неговата първа среща с родните фенове.

Програмата по откриването на Евро‘2015 на стадион „Берое" ще започне в 18.00 ч. с изпълненията на Общински народен ансамбъл „Загоре", Гери и Детска музикална формация „Звездопад". На стадиона ще излязат Дивна и хип-хоп формацията The Scary Shadows.

Много изненади и подаръци очакват феновете, сред тях е и томбола, чрез която ще бъдат раздадени десетки награди, сред които и официалната топка на европейското първенство Adidas Conext15, която ще замени невероятно успешната Бразука за турнирите през 2015 г. Дизайнът на Сonext15 е вдъхновен от природните елементи земя, въздух и огън, и перфектният баланс между трите природни сили.

Точно в 19.00 ч. започва и първият двубой между младежките тимове на България и Хърватия. В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души- футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое".

За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуряват безплатни билети за всички ученици и спортни школи.
Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое, в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.