празник
празник / netinfo
„Днес този ден е още по-велик! Днес Независимостта е още по-значима, ако ние осъзнаваме този акт не само като запазване на териториален суверенитет. Този ден е значим, ако запазваме суверенитета на нашата свобода на духа, на независимостта на духа. Затова всички ние сме длъжни да се борим, единно да защитаваме правото си да бъдем равнопоставени в обединена Европа. Ние тук, гражданите на Стара Загора, сме длъжни да управляваме града ни, така че той да бъде най-доброто място за живеене, не само в България, но и в Европа. Да бъде най-доброто място за инвестиции, най-доброто място за образование, за да може да задържим тук младите хора на България и градът да просперира. Бъдете благословени и нека знаем какъв е нашият дълг. Честит да бъде този празник”.
Това каза зам.-кметът Иванка Сотирова пред старозагорци и официални лица, дошли в парк Алана да отбележат тържествено 109-годишнина от обявяването на независимостта на България.

празник
netinfo


На церемонията присъстваха областният управител Гергана Микова, народните представители Емил Христов, Маноил Манев, Георги Гьоков и Радостин Танев, зам.-командирът по логистично осигуряване на Втора механизирана бригада полк. Тодоров, зам. областният управител Петя Чакърова, общински съветници, представители на обществени и политически организации, много граждани.

В ритуала участваха почетен караул, знаменна група и Военен духов оркестър на Старозагорския военен гарнизон.

В парк „Александър Стамболийски“ (Алана) започна концерт „С музиката на Дико Илиев“, посветен на 80-та годишнина от създаването на Дунавското хоро. Участват Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“ и Общинският духов оркестър.