Стара Загора има силно  гражданско общество
Стара Загора има силно гражданско общество / netinfo

Община Стара Загора е един от регионите в България, в които гражданското общество играе важна роля в местното управление, заяви  изпълнителният директор на Сдружение „Болкан асист" Славея Христова. Доказателство  за това е Общественият съвет за закрила на детето, който е поставил началото на Обществения фонд в града.  Успешни обществени съвети има и в Бургас, Плевен, Кърджали и Пловдив. Добрите практики в тези градове ще влязат в сборник за доброто взаимодействие между местната власт и обществените съвети, допълни още Славея Христова.

Тя откри кръгла маса на тема  „Обществените съвети - живата връзка между гражданите и местната власт". На нея ще бъдат предложени и  обсъдени законодателни , нормативни и други промени  с цел подобряване на взаимодействието между обществените съвети и органите на местното самоуправление.

Препоръките ще бъдат представени и обобщени на Заключителна национална среща с участието на представители на централни институции, която ще се проведе в края на май в София.