Станилов: Няма да отстъпим пред наркодилърите
Станилов: Няма да отстъпим пред наркодилърите / netinfo

Публичен отчет пред обществеността представи Районното полицейско управление този следобед.

В залата на Областна дирекция "Полиция" се събраха представители на институции, на местната власт, на бизнеса, НПО и граждани, с които ръководството на полицейското управление обсъди основните приоритети, тенденции, резултати от дейността си за опазване на обществения ред, противодействие на престъпността и гарантиране правата, спокойствието и сигурността на гражданите.

“С публичния си отчет, РПУ Стара Загора се стреми да отговори на обществените потребности от повече прозрачност и откритост и да стимулира интереса и активната позиция на гражданите към проблемите на реда и сигурността” – каза при откриването началникът на РПУ – Стара Загора главен инспектор Станислав Станилов.

Той запозна присъстващите с приоритетите в дейността на различните структурни звена на РПУ и обърна специално внимание на някои от характерните видове престъпления, касаещи широк кръг от хора.  Станилов подчерта високата ефективност, постигната в противодействие на наркоразпространението, детската престъпност, грабежите, сексуалните престъпления и огромните усилия в осигуряването на добър обществен ред и отбеляза необходимостта от полагане на допълнителни усилия в противодействието на домовите кражби, измамите по телефона и др.

След представения отчет, районният прокурор Константин Тачев подчерта доброто взаимодействие, установено между РПУ и Районна прокуратура – Стара Загора и нарастващия професионализъм на служителите от полицейското разследване, довели до успешното приключване на над стотици досъдебни производства.

В края на отчета гл. инсп. Станилов връчи грамоти на петима граждани за принос към превенцията и противодействието на престъпността.Награди получиха и печелившите от томболата за разумни водачи, проведена в рамките на младежката кампания “Мисли за мен, когато шофираш”.

"Няма да отстъпим пред наркоразпространителите", каза в интервю за Дарик радио началникът на Районното полицейско управление в Стара Загора. Разговора с главен инспектор Станислав Станилов чуйте в звуковия файл: