/ БГНЕС
Допълнително обезпечаване на кръстовището на главния път I-5 на изхода от прохода Шипка с път II-56 от град Шипка за село Шейново с цел подобряване на пътната обстановка беше тема на работна среща, състояла се днес в Кметство Шипка, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Стара Загора.

Тежка катастрофа край Шипка, загинала е млада жена

Срещата се състоя по инициатива на директора на ОДМВР старши комисар Лазар Христов, а на нея присъстваха още кметът на Шипка Василка Панайотова, областният управител Ива Радева, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Стара Загора комисар Илиян Илиев, началникът на Районното управление (РУ) в Казанлък гл. инспектор Петко Стойнов, началникът на сектор „Охранителна полиция“ при РУ-Казанлък гл. инспектор Пламена Пунгова, както и Андриян Качанов, главен специалист в Община Казанлък.

Кметът на Шипка Василка Панайотова потърси съдействието на представителите на полицията и на областния управител за допълнително обезопасяване на кръстовище на изхода на града, където неотдавна имаше тежко пътнотранспортно произшествие, в което загина 20-годишно момиче.

Там се състоя и мирен протест, в който жители на общината поискаха изграждането на кръгово кръстовище. Настояването на кмета и на жителите на Шипка е да се предприеме необходимото за изграждане на кръгово кръстовище или най-малкото на напречна шумна маркировка, както и осветяване на пътния участък и актуализиране на знаковото стопанство, посочват от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Старши комисар Христов благодари на областния управител Ива Радева, че е приела да участва в срещата и увери кмета на град Шипка, че въпреки, че мястото не може да се определи като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия, ще се направи всичко възможно от страна на полицията за допълнителни мерки за обезпечаване на пътната безопасност в района.

Областният управител Ива Радева също пое ангажимент да съдейства за обезопасяване на пътния участък. 

Участниците в срещата посетиха пътния участък, както и близкия град Крън, където подобни проблеми има на кръстовището на главния път с пътя между Крън и село Хаджидимитрово. С кмета на населеното място Пламен Георгиев също бяха коментирани мерки за подобряване на пътната обстановка в района. 

Кметът на Шипка Василка Панайотова коментира, че според нея срещата е била много полезна и изрази надежда тя да доведе до вземане на мерки за обезопасяване на участъка. Тя напомни, че нееднократно е подавала сигнали към Агенция "Пътна инфраструктура", но до този момент от тях не е имало резултат. Панайотова каза още, че екипът на кметството и жителите на Шипка няма да се откажат, докато кръстовището не бъде обезопасено, защото не желаят повече тежки пътни инциденти на това място. Тя изрази благодарност към областния управител и към представителите на МВР за това, че са обърнали внимание на проблема. 
Ралица Стефанова/БТА