/ ThinkStock/Getty Images
Сигнал до прокуратурата заради съмнения за корупция внесе общинският съветник и председател на Временната комисия за извършване на проверка на документите на настанените наемателите в общински жилища Янко Янков.

Действието му е провокирано от множеството сигнали и оплаквания за начина на предоставяне на общински жилища и поради това, че в 90% от проверените документи са открити нередности. Близо 120 жилища са с предписания от комисията за освобождаване, поради неправомерно настанени в тях наематели. На прокуратурата са предоставени доклада на комисията и 3 броя дискове със записи заедно със сигнала.

“Силно се надявам, че прокуратурата ще извърши обстойна и задълбочена проверка и ще има повдигнати обвинения. Не е нормално млади семейства с малки деца, които имат крещяща нужда от общинско жилище да плащат по 300- 400 лв на свободния пазар, а хора с високи доходи и връзки да получават жилище с наем между 50 и 80 лв. Това е срамно и позорно за всеки участник  в тази схема и заслужава цялата строгост на закона”, заяви Янко Янков.