блок 74
блок 74 / Община Враца
Започва работа по санирането на блока в ромската махала в Казанлък. Поисканите от Общината допълнителни дейности от собствениците на жилищата вече са извършени, съобщи ресорният заместник кмет Даниела Коева. Тя поясни, че това позволява на фирмата – изпълнител да направи финален оглед, за да изработи работен проект за предстоящите строителни дейности.
 
Инж. Николай Станков от фирмата – изпълнител припомни, че до тук се е стигнало след сериозни съвместни усилия от страна на Общината със жителите на блока на ул.“Илинден“ №41 – 43. Предстои подписването на договор, в който ще бъдат конкретизирани стойността на предстоящите строителни работи и сроковете за тяхното извършване, при благоприятни метеорологични условия.
 
Три 14-етажни блока в кв. „Трошево“ са санирани

Ангел Банев, председател на сдружението на собствениците в блока съобщи, че средствата, с които са подменили счупените и липсващи участъци от ВиК мрежата са били осигурени с дарения от техни приятели в чужбина и са в размер на 30 000 лева. Отводняването на сутерените и почистването около блока е дело на доброволния труд на много хора. Дейностите бяха извършени от жителите на блока бяха поискани от Общината в края на миналата година, за да отговори сградата на изискванията за допустимост на МРРБ за саниране.
 
Апартамент остана без саниране заради страх от … стиропор (СНИМКИ)

От общо 19 блока, одобрени на първия етап по Националната програма за внедряване на мерки по енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройство в Казанлък блокът в ромския квартал е последният, в който санирането предстои да започне. 15 са завършени, а други 3 са в довършителен етап – блокът на ул.“Възраждане“№6, бл.109 на бул.“Княз Александър Батенберг“ и бл.46 в ж.к.“Васил Левски“.