Сдружение „Самаряни” с нова инициатива в подкрепа на родителството
Сдружение „Самаряни” с нова инициатива в подкрепа на родителството / netinfo

Сдружение „Самаряни" организира онлайн конкурс „Моят любим спомен с татко". Надпреварата е част от инициативата „Къде е бащата", чиято цел е да подкрепи родителството.

„Проектът „Къде е бащата" се финансира от програма на фондация „Лале", която се казва „Вяра в детето и семейството". Работим по него от февруари месец, съвместно с Асоциация „Родители". Идеята е да се говори за по-активното и позитивно включване на мъжете в живота на децата.

За детето тази фигура е важна. Ролята на бащата може да се изиграе и от дядо, чичо, вуйчо, защото понякога бащата може да липсва или да не е в състояние да изпълнява задълженията си.

Като част от тази инициатива вече няколко пъти отбелязахме Деня на бащата. Сега предстои организирането на седмица на бащата", разказа пред Дарик Людмила Филипова от Сдружение „Самаряни".

Седмицата на бащата ще стартира на 17 ноември. Онлайн конкурсът „Моя любим спомен с татко" пък приключва на 14 ноември. До тогава желаещите да се включат могат да изпратят на електронната поща на сдружението свои разкази от любимата си случка с баща, брат, чичо, снимки или видеоклипове. За победителите са предвидени и награди.