Ресурсният център в Стара Загора на седем години
Ресурсният център в Стара Загора на седем години / Ресурсен център-Стара Загора

Ресурсен център Стара Загора ще отбележи 7 години от създаването си с участие в национална конференция на тема „Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование на децата със специални образователни потребности. Форумът ще се проведе на 29 и 30 ноември в Пловдив и се организира от Националната асоциация на ресурсните учители - НАРУ в България.

Конференцията ще открие директорът на Ресурсен център Стара Загора и председател на НАРУ Калоян Дамянов с презентация на тема „Ресурсните центрове и тяхното място в развитието на включващо обучение за децата и учениците със специални образователни потребности".

С научни доклади по проблемите на интегрираното обучение ще се включат проф. Дора Левтерова от Пловдивския университет с темата "Перспективи на образованието за децата и учениците със СОП" и проф. Владимир Радулов от Българската асоциация за обучение на зрително затруднени деца с "Нови ресурси за развитието на включващо обучение". С лекции в конференцията ще участват още представители на Ресурсните центрове от страната и от неправителствените организации.