писта
писта / община Стара Загора
Община Стара Загора защити проект за ремонт на съществуващата тренировъчна (загряваща) лекоатлетическа писта на стадион „Берое“.
 
Общата стойност на проекта е 1 109 217,87 лева без ДДС, които ще бъдат осигурени от Министерство на младежта и спорта. Обявена е  обществена поръчка за избор на изпълнител и желаещите могат да кандидатстват до 25 януари.
 
Спортното покритие на първите три коридора ще бъде с настилка тип шамот, а останали три коридора и „зоната за почивка“  - с тартанова настилка. В сегашния си вид съоръжението е с насипка с дребнокаменна фракция, която е компрометирана и в лошо състояние.
 
„До момента в България няма изградена лекоатлетическа писта в комбинация шамот и тартан. Шамотът е подходящ за спортисти в подготвителния период и за любители на бягането, тъй като е мек като настилка, щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло“, разясни ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.
 
Между двете настилки  ще бъде поставен линеен отводнител от полимербетон.
 
Съоръжението за дълъг скок в южната част на стадиона ще бъде премахнато и ще бъде изградено ново в северната страна на пистата.
 
Проектът е на „Архитектурно студио Бояна“ ЕООД, които са проектанти и на извършените през 2013 година ремонтни дейности на официалната лекоатлетическа писта.