улица Стара Загора
улица Стара Загора / Dariknews.bg
Поредното издание на Приказки за Стара Загора се завръща на 11 март от 19:30 часа в бирария Колобри на бирата / Beer Kolobars . Този път темата е посветена на част от личностите, на които са кръстени старозагорските улици.

По време на събитието ще стане дума за "Улици с неведоми имена" - един проект на Ротаракт и Интеракт клуб - Стара Загора, който е реализиран с подкрепата на община Стара Загора.

Старозагорци често изтъкваме и не пропускаме да отбележим пред гостите на града ни, че вървим по прави улици от край до край, все едно сме на разходка в Манхатън.

Често посочваме имената на видни дейци, прославили своята отдаденост към града и обществеността му. Символично кръщаваме пътищата си на емблематични и успели личности, за да ни водят в правилната посока и да следваме примера им.

А знаем ли кои са те или изговаряме безпаметно имената им, докато си уговаряме поредната среща, или поръчваме такси на забравен адрес? Нека променим това, нека историята облече имената им в славата на техния принос, за да вървим днес гордо по улиците постлани с липов цвят.


Именно заради това от Ротаракт и Интеракт клуб - Стара Загора поставят информационни табели на знакови и видни места по продължението на улиците, които ще запознават с приноса на дейците, на чиито имена са кръстени.