Районна прокуратура –Казанлък привлече като обвиняеми две лица за непристойни действия
Районна прокуратура –Казанлък привлече като обвиняеми две лица за непристойни действия / DarikNews.bg, архив

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми по бързо производство Кирил К., на 49 г., и Софка С., на 50 г., за това, че в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - отправени обиди, заплахи и закани, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред, и се отличава с изключителен цинизъм - престъпление по чл.325 ал.2, предл. 1-во и 2-ро, във връзка с ал.1, във връзка с чл.20 ал.2, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 30 август 2016 г. в гр. Казанлък Кирил К. и Софка С. пътували с лек автомобил, като водач на автомобила бил Кирил К. При спиране за проверка от полицейски служители на РУ на МВР- Казанлък, Кирил К. напуснал автомобила и не изпълнил устните разпореждания да спре, за да му бъде извършена проверка, като предприел бягство и започнал да отправя обидни изрази спрямо полицейските служители. В един момент от автомобила излязла и Софка С., която също започнала да отправя обидни изрази и нанасяла удари спрямо полицейските служители.

Непосредствено след деянието двамата обвиняеми са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

По бързото производство се извършват активни процесуално-следствени действия по събиране на доказателства с оглед реализиране на наказателна отговорност спрямо Кирил К. и Софка С.