Я.Янев: ГЕРБ е последният генно модифициран политически продукт на прехода
Я.Янев: ГЕРБ е последният генно модифициран политически продукт на прехода / netinfo

 

ГЕРБ е последният генно модифициран политически продукт на прехода, мутантен хибрид между БКП и МВР.

 Така лидерът на „Ред, законност, справедливост" Яне Янев отговори в Казанлък на въпрос на „Дарик" да приликите и разликите на неговата партия с тази на премиера Бойко Борисов. Янев риторично попита дали не прилича на „нещо средно между Рамбо и Батман".

„Тъкмо се отървахме от Царя и се натресохме на Пъдаря му", каза още в отговор на въпроса Янев.

Пред повече от 100 граждани на Казанлък лидерът на „Ред, законност и справелливост", заедно със свои колеги от ПГ на партията представиха тезите си за нова Конституция и нова държава.

„ Ние не предлагаме месия,  мегаломания,  а кауза, каза Яни Янев, според който „при сегашната Конституция, който и да дойде на власт, нищо не може да се направи".

Необходимостта от изцяло нова българска Конституция той  мотивира с нуждата от „изпращане в историята на старата посткомунистическа Луканова държава и елминиране на приемствеността по отношение на корупционните практики".

В Казанлък Яне Янев  съобщи, че по време на организирания от РЗС национален протестен митинг на 10-ти март тази година  в столицата, ще бъдат раздадени първите 50 опорни точки върху които ще стъпи проекта за нова българска Конституция.

Няколко месеца след това българските домакинства ще получат целия проект за нов основополагащ документ на държавата.

 От  „Ред, законност, справедивост" ще открият и специална Книга за новата българска Конституция, за да събират още мнения на гражданите.

След цялостната изработка на проекта за Конституция  ще се пристъпи към национален референдум по въпроса.

Нужни са ни 500 хиляди подписа и съм убеден, че ще ги получим като подкрепа, каза в Казанлък Янев.

Непосредствено преди визитата му в Казанлък целият град бе облепен с призиви да  се даде ясен отпор на „меките китки в политиката". Запитан кой е авторът на подобни четива, Яни Янев заяви: „Това са болни мозъци, които играят ръката на политически пудели на Бойко Борисов, като обикалят страната за един къшей добре намазан хляб, за да изкарат последен мандат във властта".

Той уточни, че плакатите „се спускат от София и се лепят във всеки град".