Бойко Борисов Тракия
Бойко Борисов Тракия / Бойко Борисов/ Facebook
Ремонтът на участъка от автомагистрала„Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ ще приключи следващата седмица и движението по отсечката ще бъде възстановено.
 
Трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.
 
Ремонтните дейности на 10-километровата  отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април, обяви премиерът Бойко Борисов, който направи оглед на финалните дейности по 6-километровия участък от магистралата .
 
Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от поетапния ремонт на общо 52 км от магистрала„Тракия“.
 
В края на декември миналата година приключи обновяването на 12 км от „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.
 
Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до пътен възел „Стара Загора“.