Проверяват автобусните спирки в Казанлък
Проверяват автобусните спирки в Казанлък / Dariknews.bg/архив

Общинска администрация Казанлък разпореди да се извърши проверка на състоянието на всички автобусни спирки в града. По-рано през деня 10-годишно дете се подхлъзна на спирка и попадна под автобус. Детето незабавно било настанено в Хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" , където са му направени всички необходими изследвания. Детето има счупена костица на ходилото на единия крак и контузна рана на другия, оставено е за лечение в здравното заведение. Не са установени други травми, не съществува опасност за живота на момиченцето.

Във връзка с инцидента кметът Галина Стоянова незабавно разпореди комисия, с председател заместник-кмета Даниела Коева, да извърши проверка на въпросната спирка, както и на всички останали в града.

Спирките се почистват ежедневно още от 6 часа сутринта, като заедно с това се опесъчават и се поставя специален препарат против замръзване. Проверката установи още, че по автобусна линия № 1 в кв. „Васил Левски" има частично заледяване и излезе с предписание за незабавното му отстраняване. В централна градска част спирките също са почистени и опесъчени, а от самото разичстване събран сняг има около стълбове и дървета.

За извозване на натрупаните купчини от сняг обаче, за съжаление, не могат да бъдат осигурени средства. От администрацията припомнят, че за миналата година разликата от приходите и разходите по това перо е почти един милион лева. До 31 октомври 2011 г. от такса битови отпадъци бяха събрани общо 1 138 900 лв., а разходите бяха 1 882 450 лв. Общият обем на разходите до края на годината достигна 2 168 450 лв.