Проф. Станков е земеделски министър в служебния кабинет
Проф. Станков е земеделски министър в служебния кабинет / DarikNews.bg, архив

Ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф. Иван Станков е министър на земеделието в служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.

Проф. Иван Станков е роден на 27 септември  1948 г. През 1973 г. се дипломира в Селскостопанска академия в София със специалност зоотехника. От 2008 година е ректор на Тракийския университет в Стара Загора. Професорът е член на Съвета на ректорите на висшите училища в България, член на Балканската федерация по животновъдство, член на Управителния съвет на БАНИ, член на Управителния съвет на Селскостопанска академия, член на Научен съвет на АФ, Стара Загора, член на Консултативния съвет към МЗХ

Научната и образователна степен "Доктор" му е присъдена през 1986 г., придобита като свободен докторант в Зооинженерен факултет при ВИЗВМ. "Доктор на селскостопанските науки" от 1999 г., Аграрен факултет при Тракийски университет - Стара Загора.

От 1988 год. и до сега чете лекции на студентите в Аграрния факултет. Под негово ръководство са защитени 86 дипломни работи и дипломни проекти, 1 чуждестранен и 2 български докторанти.