Проектът „Античното наследство на Тракия - oдобрен за финансиране
Проектът „Античното наследство на Тракия - oдобрен за финансиране / DarikNews, архив

Община Стара Загора получи одобрение за финансиране на Проекта „Античното наследство на Тракия". Средствата се опускат по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". Проектът е съвместен между общините Раднево и Нова Загора, с водещ партньор Община Стара Загора.

Общата стойност е 470 672 лв., като съфинансирането от страна на общините е в размер на 5 %, или 23 533 лв. Предстои официалното подписване на договора между Община Стара Загора и управляващия орган.

Заложените в проекта дейности са: разработване и популяризиране на продуктово позициониране на туристически продукти, брандиране, изработване и разпространение на информационни, маркетингови и рекламни материали, реклама в медиите, предоставяне на консултации, участие в събития (международни, национални и регионални туристически борси), обществено осведомяване и информационни услуги, изследване на ефективността на маркетинговите дейности за разпространение и др.