Продължават проверките на НАП
Продължават проверките на НАП / netinfo

 5 дружества със складове за алкохолни и безалкохолни напитки са проверени от служители на отдел „Контрол в Териториалната дирекция на НАП -Стара Загора през последните две седмици. Назначена е ревизия на един от търговските обекти. 

Инвентаризации са извършени в складовете на две от фирмите, като няма констатирани несъответствия между наличните стоки и счетоводните документи.

В два от наблюдаваните обекта, маркираният и отчетен оборот се е завишил почти двойно след ежедневното присъствие на контролните органи. В момента се съпоставят стойностите на отразените данни за извършените покупки и продажби в дневниците по ДДС на проверяваните търговци.

До края на месец май инспекторите от отдел "Контрол" са извършили над 100 проверки по спазване на осигурителното законодателство. Съставени са 103 акта за констатирани нарушения, като най-голямата част от тях са за невнесени в срок осигуровки и неспазване на наредба H-18 касаеща подаването на видовете осигурителни декларации.

Проверките не са инцидентни и ще продължат и в други сфери на търговията. По традиция ще се подновят и наблюденията над развлекателни заведения  в разгара на летния сезон.

Гражданите, че могат да изпращат своите сигнали на адреса на дирекцията - Ст.Загора, ул."Кенали"1 или на  td_stzagora@ro24.nra.bg