кандидати
кандидати / ПП ГЕРБ
Образование и развитие на икономиката ще бъдат основните приоритети по време на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Старозагорско.

Гаранция за това са двамата министри от кабинета Борисов, които са част от листата за предстоящите избори за нов Парламент-водач е министърът на образованието Красимир Вълчев, четвърти е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Стара Загора трябва да се превърне в център за технологично развитие, убеден е Красимир Вълчев, според когото високи доходи може да има само тогава, когато имаме индустрии с висока добавена стойност. „Регионът е втори по нива на БВП, а Стара Загора има потенциал за привличане на инвестиции. Една от задачите ни ще бъде запазването на комплекса „Марица изток“ като енергийното сърце на страната. Това е основна тема, която за да се реализира ще се нуждаем от общите усилия на институциите, държавата, синдикатите“.

Според министър Вълчев Стара Загора трябва да се превърне и в център на информационните технологии, на развитието на медицината и на аграрните науки.“Ние знаем как да обвържем инструментите на политиката с целите, които си поставяме“, категоричен е Вълчев.

Министър Лъчезар Борисов се ангажира да работи за развитието на икономиката в региона, запазване на работните места и увеличаване на доходите. Борисов посочи още, че е необходимо да се работи и по развитието на Индустриалните зони, а в Стара Загора за тази цел ще се използва терена на бившето Летище.

По повод развитието на Комплекса „Марица изток“ Борисов обеща, че всяко едно решение за бъдещето му ще се вземе със синдикати и работници, за да не се изгуби и едно работно място.

.„Зелената сделка поставя някои предизвикателства, но амбицията е да няма загубено нито едно работно място. Това, което сме коментирали с колегите от Министерството на енергетиката е в по-дългосрочен план ще мислим и за преминаването към производство на електроенергия от водород“.

С двойна листа се явяват на изборите за Народно събрание на 4 април ПП ГЕРБ в Стара Загора, посочи областният координатор Пламен Йорданов.

В нея не намери място зам.-председателят на Народното събрание и общински ръководител на организацията Емил Христов. „Фактът, че съм тук с всички, е достатъчно показателен-т.е. ние сме заедно и ще продължим да работим в интерес на Стара Загора.

Ще работя в три направления-работа със структурите, ще получа възможност да участвам във вземането на решения за живота на Стара Загора и ще докажа, че диалогът е по-важен отколкото войната с всички“, коментира Христов.