Представят дигиталните професии на 21-ви век
Представят дигиталните професии на 21-ви век / DarikNews.bg, архив

На 23-ти и 24-ти април в „Заралаб" (гр.Стара Загора, бул. „Княз Александър Батенберг" 28), ще се проведат целодневни безплатни събития, на които ще бъдат представени дигиталните професии на 21-ви век.

Целта на инициативата е да образова и мотивира младежите да търсят възможности за професионална реализация без да напускат България.

В рамките на два дни ще бъдат представени най-атрактивните дигитални професии, които дават възможност за високо заплащане и работа от разстояние. Сред тях са програмиране, дигитален маркетинг, графичен дизайн и менажиране на екип от дистанция. Присъстващите ще имат възможност да черпят от опита на доказани в сферата дългогодишни професионалисти.

Сред водещите причини младите хора да напускат страната ни, е стремежът към по-висок стандарт на живот. Развитието на технологиите обаче, дава предпоставка за разрешаване на този проблем. Днес е възможно да работим за чуждестранна фирма от всяка точка на планетата, като цели браншове в българската икономика се базират на този принцип. По време на събитието ще бъдат представени възможностите за професионална реализация, която не налага напускането на родните места:"Какво значи да си фрийлансър и да работиш на свободна практика?" ; "Програмирането като възможност за работа от дистанция";"Дигиталният маркетинг като възможност за работа от дистанция" ; "Как успешно да ръководим хора от дистанция?";"Графичният и уеб дизайн като възможност за работа от дистанция"

Събитието се реализира с финансовата помощ на Обществен дарителски фонд - Стара Загора и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по Програма "Младежка банка", с подкрепата на фондация "Чарлз Стюърт Мот".