/ iStock
Тазгодишният „Празник на розата и минералната вода“ в Павел баня започва от 7 юни и ще продължи до 11 юни, това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Програмата ще започне в 18:00 ч. в зала „Младост“ с представяне на автобиографичната книга на един от най-популярните български автори на песни Стефан Диомов - „Белите и черни клавиши на моя живот", и ще продължи на лятната сцена на централния площад с официално откриване от кмета на града Иса Бесоолу и изпълнение на вокалната група „Петте сезона“. 

Тази година програмата за празника е по-богата от миналогодишната и вече е публикуваната в сайта на общината, където може да се гласува за Цар на минералната вода и Царица Роза.

Музикалните и танцовите изпълнения са повече и в различни стилове като: поп, рок, естрада, български фолклор. Жителите и гостите на града ще чуят и видят изпълненията на: Руслан Мъйнов, Николай Славеев, Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл, Фолклорния ансамбъл „Детелини" – Павел баня, сестри Диневи и на рокгрупата „Б.Т.Р.". 

„Миналата година поканихме „Фондацията", които направиха истински фурор. Тази година ще завършим празника с рокбандата "Б.Т.Р", чиято музика се слуша също от различни поколения", заявява Иса Бесоолу, цитиран от пресцентъра. 

Мотото на празника е: „Доброто е навсякъде около нас, само трябва да го видим". Чрез програмата, която сме подготвили, искаме да предадем това послание на нашите гости, обяснява Бесоолу. 

Организаторите от Община Павел баня са подготвили и ретроспективна фотоизложба, която разказва за балнеологията през годините. Тя ще бъде открита на 8 юни, в 17:30 ч., в парковата зона.

За първи път в историята на "Празника на розата и минералната вода" в Павел баня кметът кани на среща всички Царици и Царе, избирани в годините досега, добавят от пресцентъра. Срещата с тях ще се състои в кабинета на кмета на 10 юни, от 18:30 часа.

Програмата предвижда и занимания за децата - творческа работилница и детско шоу с аромат на рози", които ще поставят началото на „Павелбанско лято". Община Павел баня организира програма с игри и забавления за деца през целия летен сезон. 

В съботния ден ще се състои традиционното карнавално шествие и кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи – „Селски дворове". В него участват представители от всички населени места.

В този ден центърът на Павел баня се превръща в цветна и богата палитра от бит, култура и традиции, отбелязват от Общината. 
БТА