Под ръководството на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по бързо производство, образувано срещу мъж на 45 г., съъобщиха от обвинение.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 7 януари на автомагистрала „Тракия“, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно подпомогнал девет чужди граждани да пребивават и преминават през страната в нарушение на закона.

Заловиха мъж, превозващ мигранти в Пазарджишко

До момента е установено, че на 7 януари, около 21:25 часа, е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже на възраст от 17 до 21 г. от Афганистан. Те били без документи за самоличност.

Чужденците преминали в страната от Турция през „зелена“ граница. той ги качил в товарния автомобил в района на Малко Търново и се насочил в посока София. Той се движел по автомагистрала „Тракия“, като в района на 166 км край Чирпан, е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Той е бил осъждан и преди.