Заловиха мъж, превозващ мигранти в Пазарджишко, съобщиха от полицията.

На 7 януари в района на 80-ти километър автопатрули подали сигнал със стоп-палка на водач на микробус, пътуващ по посока за София. Вместо да спре шофьорът натиснал педала на газта и продължил по пътя си.

Хванаха 43 афганистанци в микробус в Софийско

Няколко километра след това при проведени заградителни мероприятия от служители на полицейски участък „Лесичово“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Пазарджик и екип на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив возилото било спряно.

Оказало се, че водачът му е 24-годишен мъж от София. В товарния отсек на буса той превозвал девет души, които се оказали нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци. Те били поети от служители на група „Миграция“, които установили, че мигрантите са сирийци, всичките без документи за самоличност.

Деветимата са транспортирани и настанени в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци. Мъжът, който ги е превозвал е задържан за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано досъдебно производство.
Агенция "Фокус"