Подписват договор за над 3 млн. лева за МБАЛ-Казанлък
Подписват договор за над 3 млн. лева за МБАЛ-Казанлък / DarikNews, архив

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще подпише договора за финансиране на проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в МБАЛ-Казанлък". Проектът се финансира от Национален доверителен екофонд и е в размер на 85%. Съфинансирането от общинския бюджет е 15%, което бе прието с Решение № 266 от 28.06.2012 г. на Общински съвет-Казанлък. Стойността на проекта е малко над 3 300 000 лева. От тях почти 3 260 000 лева са за строително-ремонтни работи.

Община Казанлък кандидатства през месец януари 2012 г. на първия етап на подаване на проектните предложения. Проектът бе одобрен и след като премина успешно и втория етап, се стигна до окончателното му одобрение и подписване на договора.

Проектът предвижда изпълнение на пакет от енергоспестяващи мерки - топлоизолиране на стени, реконструкция и топлоизолиране на покрив, подмяна на дограма и подмяна на отоплителна инсталация. Строително-ремонтните работи ще бъдат изпълнени поетапно във всички отделения на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски" ЕООД - Казанлък без прекъсване на услугите, предлагани от здравното заведение. Налице е пълна техническа готовност за изпълнение на проекта - обследване за енергийна ефективност и одобрен инвестиционен проект.

Това е вторият спечелен от Община Казанлък проект за общинската болица „Д-р Христо Стамболски". Първият е "Реконструкция/обновяване и оборудване на "МБАЛ Д-р Хр. Стамболски" ЕООД гр. Казанлък" по ОП "Регонално развитие" 2007-2013 г.