Под прикритие мина през Казанлък, заради Възвишението
Под прикритие мина през Казанлък, заради Възвишението / www.cross.bg

Голяма част от екипа на тв сериала " Под прикрите" прекара 4 дни инкогнито в Казанлък, научи Дарик.

Актьорите от нашумелия сериал са били в града на розите, за да снимат нова лента на връх Бузлуджа, под името " Възвишение".

Бъдещият нов български филм е по сценарий на нашумелия писател- романист Милен Русков. Актьорите превъплатени в герои от 18 век в продължение на 4 дни са нощували в хотел "Казанлък". Пребиваването им е било почти незабележимо, тъй като излизали рано и се връщали уморени от снимки късно, разказват от персонала.

Липсата на стълпотворение и шумотевица пред хотела, както и евентуалното притеснение на актьорите били избегнати, заради дегизирането им като българи от старо време: мустаци, ятагани, ямурлуци, сукмани и други атрибути.

Един от актьорите, известен запален фен на ФК "Левски" Кирил Ефремов обаче не пропуснал бдително да отбележи "футболната изневяра" откъм ЦСКА на член на от персонала, като отбелязал това с усмивка.

След като приключили снимките на новия филм на Бузлуджа, използвайки максимум и доброто време, екипът се отправил към Етнографския комплекс "Боженци", където продължават новите сцени от "Възвишение".

Режисьор на новия филм е Виктор Божинов,който е режисьор на "Под прикритие"

Едноименният роман на Милен Русков "Възвишение", по чийто текст се прави филма, е носител на Европейската награда за литература през 2014 година. Текстът донесе и наградата " Златен век" на автора си,, както и Националната награда за литература " Хр. Г. Данов".

Сюжетът на романа е от Българското Възраждане.

Творбата проследява съдбата на един български националреволюционер от Котел в авантюрите му с четата на Димитър Общи, преди и след обира в Арабаконак, който води до провала на вътрешната революционна организация. Романът представя разказ в първо лице ед.ч. и обединява житейска изповед, вътрешен монолог и потока на съзнанието на главния герой Гичо.