/ Община Стара Загора
Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до миналото столетие
В първата събота на септември, от 9:30 часа ще се проведе безплатен градски тур по следите на времето в Стара Загора, съобщиха от Общината.

Началната спирка на завладяващото пътешествие под наслов „Часовниците на Стара Загора“ е Туристически информационен център.

„BeerФест“ в Стара Загора: Много бира, музика и забавление

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в града, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари.

Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър. 

Инициативата на Общината и Туристически информационен център - "Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека "Захарий Княжески".

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център - бул.“Руски“ № 27, на тел.: 042/ 62-70-98 или като попълнят заявка в следната форма: https://forms.gle/VHgBdRb4wdh3wgoz5