мотоциклет катастрофа
мотоциклет катастрофа / Дарик, архив
Пиян и неправоспособен мотоциклетист, предизвикал ПТП, е настанен за лечение в УМБАЛ-Стара Загора с опасност за живота, съобщиха от полицията.
 
На 21 август, около 23.35 часа, в с. Старозагорски минерални бани, по ул. "Средногорска" се е движил мотоциклет, без регистрационен номер, управляван от 44-годишен неправоспособен водач от с. Сулица, общ. Стара Загора. На мотоциклета е пътувал и 44-годишен пътник от с. Остра могила, общ. Стара Загора.
 
Срещу кафе "Парк Езерото" мотоциклетът се ударил в задната част на паркиран лек автомобил. В следствие на удара водачът е получил фрактура на таза, фрактура на лявото бедро и подбедрица и охлузвания, настанен е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ - Стара Загора, с опасност за живота. Пътникът е получил фрактура на лява подбедрица, настанен е в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ - Стара Загора, без опасност за живота.
 
Установено е, че водачът е управлявал мотоциклета след употреба на алкохол, с концентрация от 1,64 промили в кръвта. Образувани са бързо и досъдебно производство.