Районният съд в Стара Загора наложи мярка "задържане под стража" на 40-годишния шофьор, обвинен за тежката катастрофа с автобус на „Тракия“. 

Защитникът на шофьора ще обжалва определението. Той поиска "подписка" или "парична гаранция", но съдът отказа.

На 14 август сръбски автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала "Тракия" в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

шофьор сръбски автобус
БГНЕС

Днес две деца, които бяха транспортирани от Старозагорската болница в столичния "Пирогов", бяха транспортирани с два хеликоптера от София за Белград. Подготвя се транспортирането на други три деца, които все още се намират в старозагорската болница.

Междувременно сръбското вътрешно министерство излезе с информация от проверка на собственика на автобуса и на наемателя.

шофьор сръбски автобус
БГНЕС

От нея стана ясно, че собственикът на катастрофиралия на магистрала "Тракия" сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др.. Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари. 
БГНЕС