Над 290 дела за домашно насилие, 48 жени-жертви на трафик на хора
Над 290 дела за домашно насилие, 48 жени-жертви на трафик на хора / dariknews.bg/ архив
От днес  започват 16-те дни от ежегодната Международна кампания срещу насилието над жени.

Едно от събитията, част от кампанията, е мирно шествие под надслов „Те вече никога няма да танцуват“, в памет на убитите от своите партньори жени през последните години . Организатори са фондация „Мисия Криле“, а целта му е да докаже, че е време да гледаме на насилието като сериозен проблем и е време не просто да кажем „STOP”, но и да бъдем мегафон за правото на живот без насилие на жертвите.

Шествието започва в 17 часа от парк „Алана“  и ще завърши пред съда, където участниците ще подредят дамски обувки на пейка пред палатата.С тебешир ще могат да бъдат изписани имената на жените, които са станали жертви на насилие. По време на самото шествие участниците ще носят плакати и транспаранти, импровизирани фенери, пейка, боядисана в червено с написани 25 имена на жени, които са убити от своите партньори. Някои от тях са от Стара Загора.

Танците са символ на живота и свободата. За съжаление много жени всяка година в България "вече никога няма да танцуват", защото са подложени на насилие и губят живота си.