Опашки за безплатни винетни стикери в Казанлък
Опашки за безплатни винетни стикери в Казанлък / netinfo

Опашки се извиха пред гишето за безплатни винетки на дирекция „Социално подпомагане" в Казанлък в първия работен ден от новата година.
Масово казанлъчани, имащи право на винетни стикери без пари от държавата, се наредиха за да подават документи за новите винетни стикери, които ще важат от 1-ви февруари тази година.
Винетките за 2012 важат до 31-ви януари 2013 година.
Янита Прангова, директор Дирекция „Социално подпомагане" - град Казанлък съобщи, че молби за безплатни винетки се подават в дирекцията още от 10-ти декември миналата година. Първите правоимащи за безплатни винетни стикери ще ги получат на 21-ви януари.
Право на безплатни винетки имат хората със степен на инвалидност 50 и над 50%, както и гражданите, които отглеждат деца до 18 години с трайни увреждания и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.
Кандидатите за такива винетни стикери трябва задължително да представят удостоверение от ТЕЛК и копие от лична карта. Ако колата е на името на дете, трябва да се представи копие от акта за раждане, а ако детето е ученик и е над 18 години - служебна бележка от училището.
При подаване на молбата в социалната дирекция желаещите трябва да носят свидетелство за регистрация на автомобила и документ за сключена застраховка „Гражданска отговорност"за тази година. Работният обем на двигателя на автомобила не трябва да надвишава 2000 куб. см.


През миналата година 1320 граждани на община Казанлък получиха безплатни винетни стикери от държавата.
За всички останали граждани, винетните стикери за на цените от миналата година: годишната е 67 лв. месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв