Олег Стоилов: Нужна е еднопосочна държавна политика, за да оцелее бизнесът
Олег Стоилов: Нужна е еднопосочна държавна политика, за да оцелее бизнесът / DarikNews.bg, архив
Олег Стоилов: "Нужна е еднопосочна държавна политика, за да оцелее бизнесът"
37238
Олег Стоилов: "Нужна е еднопосочна държавна политика, за да оцелее бизнесът"
  • Олег Стоилов: "Нужна е еднопосочна държавна политика, за да оцелее бизнесът"

В момента политическите партии в страната се занимават с неща, които не носят нищо позитивно и градивно за бизнеса като цяло. Това коментира в сутрешното предаване на Дарик Стара Загора председателят на Търговско -промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов.

"Бизнесът не иска да му се помага чак толкова. Свикнали сме да се справяме с трудните ситуации в България. Но преди всичко, не трябва да се пречи. А това, което се случва в страната в последо време, вреди на бизнеса, изменя дневния ред. Бизнес средата трябва да се развива, а не да се създават допълнителни пречки", категоричен е Олег Стоилов.

Той е оптимист за бъдещето на старозагорския бизнес климат, защото има реални възможности за развитие. Но отбеляза, че методът на единичното спасяване на фирмите не е ефикасен. "Смятам, че по-обединени бихме могли да се възползваме качествено от възможностите, които предлага раздвижването на световната икономика. За целта трябва еднопосочна държавна политика. Бизнесът не може да се справи самостоятелно", убеден е Стоилов.

Предният ден, при представянето на приоритетите за 2011 г. на шестте национално представени работодателски организации, българския бизнес отправи призив към правителството да спре със скандалите и да се обърне към икономиката на страната.