Общинските болници в Старозагорско се готвят за протест
Общинските болници в Старозагорско се готвят за протест / www.sxc.hu

Ако до 17 часа на 15 февруари не получим удовлетворителен отговор от правителството, ще обявим дата за национален протест. Едно от нашите искания е да получим бюджетите си в пълен размер, каза пред Дарик директорът на общинската болница в Чирпан д-р Неделчо Тотев. Той поясни, че в началото на този месец общинските болници в страната, за разлика от областните, са получили 50% от сумата, която са заработили за декември. Всички областни болници обаче са получили пълния размер на делегираните си бюджети.

„Спирането на парите ни обрича на фалит", коментира д-р Тотев и допълни, че все още се обмисля по какъв начин ще се проведе националния протест.

Директорите на общинските болници в Казанлък и Раднево - д-р Кети Маналова и д-р Динко Динков, подкрепят исканията на колегите си от страната и пред Дарик заявиха готовността си да се включат в националния протест.

„Все още не съм взел окончателно решение", каза директорът на болницата в Гълъбово д-р Гошо Грозев и допълни, че ще изчака да види какво ще се случи след изтичането на срока, даден на правителството.