Царица Роза
Царица Роза / община Казанлък
Да не участват в нерегламентирани класации красавиците от конкурса „Царица Роза“, призовава община Казанлък.
 
Призивът е по повод появилите се опити в интернет пространството кандидатките за короната на Царица Роза да бъдат предмет на нерегламентирани игри. Община Казанлък категорично се разграничава от подобни вредни инициативи, които внасят тревога в момичетата и техните семейства!
 
Община Казанлък е единствен организатор на един от най-старите конкурси за красота в България, единствен носител на правата по организиране и провеждане на конкурса „Царица Роза“. Всички действия по повод неговото провеждане от физическо или юридическо лице, неоторизирани за това, се считат за нарушаване на авторските права и ще им бъде търсена отговорност пред компетентния съд. Подобни практики се възприемат като опит за злоупотреба с огромния труд, отговорност и творчество, влагани всяка година в празничната програма за радост на всички участници, жители и многобройни гости на Казанлък по време на Фестивала на розата.
 
Община Казанлък призовава всички с разум и сърце да се придържат към утвърдения дългогодишен регламент за провеждане на конкурса!