/ Община Стара Загора
Шестата регионална годишна конференция на тема „За да живеем и работим в България” ще се проведе на 23 ноември, от 9.30 часа в Международния Младежки център. Организатор е ОИЦ-Стара Загора. Събитието е насочено преди всичко към активни млади хора от региона.

Те ще имат възможност в тематични работни групи да дискутират какво трябва да се промени и какво самите те могат да сторят, за да бъде за тях страната ни по-добро място за живот и работа.
 
Модератори на групите ще бъдат също млади хора с интерес към съответните теми: образование и квалификация; културна среда и културна идентичност; жизнена среда; трудова реализация. Ще участват и младежи от Европейска доброволческа служба, работещи в Стара Загора, както и успели млади българи, завърнали се в страната след обучение и/или работа в чужбина, които ще споделят опит за успешни инициативи в други европейски страни.
 
Работна група, посветена на европейските младежки политики ще събере представители на общини, институции и организации, ангажирани с темата. Господин Йонас Агдур, председател на УС на Европейската асоциация на младежките центрове и сдружението на младежките центрове в Швеция ще представи опита на Швеция и приоритетите на Европейския съюз в тази сфера.
 
Ще бъдат изведени инициативи и дейности, които младежите сами могат да реализират. Те ще бъдат представени на местните власти и могат да поставят началото на нови съвместни дейности за създаване желаните условия за живот и работа на младите хора у нас.