НТС-Стара Загора присъжда награди на заслужили специалисти
НТС-Стара Загора присъжда награди на заслужили специалисти / DarikNews, Невена Божкилова
НТС - Стара Загора писъжда награди на заслужили специалисти
47955
НТС - Стара Загора писъжда награди на заслужили специалисти
  • НТС - Стара Загора писъжда награди на заслужили специалисти

За 16-ти път НТС-Стара Загора присъжда награди на заслужили специалисти в три основни направления - инженерно, икономическо и селскостопанско. Днес от 19.00 ч. в клуб-ресторант „НТС" се връчват 13 награди и с тях общият брой на раздадените призове през годините стават 223. Отличените ще получат традиционните грамоти и пясъчни часовници. Фирмите съорганизатори на конкурса са подготвили и парични награди.

НТС-Стара Загора присъжда награди на заслужили специалисти
netinfo
За първи път се връчва награда за изключителен принос в индустриалния мениджмънт, разясни председателят на Научно-техническия съюз в Стара Загора инж. Владимир Заманов. Тази награда се връчва на инж. Александър Палешутски за развитието на нови производства и технологии, успехи в инвестиционната политика, постигане на икономически растеж и разкриването на нови работни места. Отчетена е и социалната политика на предприятието „Средна гора", което се ръководи от Палешутски.

Кои са останалите имена, които получават наградите на НТС тази година, ще чуете в звуковия файл.

Доц. Заманов отбеляза с тревога, че старозагорският регион ще бъде сериозно ощетен и ще търпи загуби за в бъдеще, защото през годините на съществуване на ТрУ не са били разкрити инженерни специалности. По думите му регионите, в които има обучение на инженерни кадри, се радват на добри инвестиции, в това число и на чуждестранни такива.