Няма опасност за спиране на водния проект на Стара Загора
Няма опасност за спиране на водния проект на Стара Загора / община Стара Загора, архив

Няма опасност дейностите по интегрирани воден проект на Стара Загора да бъдат спрени въпреки блокираните средства по Оперативна програма „Околна среда". Това обявиха изпълнителния директор на фирмата-изпълнител Георги Иванов и заместник кметът по строителството Янчо Калоянов.

„Вече сме на финалната права. Предстои възстановяването на инфраструктурата като някъде това вече е осъществено и то добре. Предстои да поставим паветата там където е имало такива.

Този проект е даван за пример в цяла България. Той е на доста голяма стойност. Част от средствата са разплатени. Проблемът с останалите е известен на всички, убедени сме обаче че ще има развитие.

Един от сертификатите е платен със средства на община Стара Загора, но всичко е под контрол", увери заместник кметът Янчо Калоянов.

„Считам, че хората в Министерски съвет и в управляващия орган са наясно с големия социален отзвук на тези проекти. Естествено че няма как ние да финансираме изцяло този проект, затова вярвам че ще се намери съответното разрешение", допълни още той.

„Не мислим да спираме работа. Всичко обаче има някакви предели", обясни Георги Иванов.

В края на миналата седмица пред Дарик главният финансист на община Стара Загора Цанка Ганева обяви, че единствената сума получена за изпълнението на водния проект в общината е 9,5 милиона лева още през февруари. От собствения бюджет пък са платени 1,6 милиона лева.