/ Dariknews.bg, архив
Кристина Миткова Митева от Vб клас на ППМГ „Гео Милев“ зае I-во място в категория PTE Young Learners, ниво Springboard. Тя постигна максимален резултат от 80 точки на Националното състезание по английски език Longman Competition, организирано от Pearson. Въпреки огромната конкуренция, Криси успешно премина вътреучилищния кръг на състезанието и беше допусната за участие в националния кръг, на който са се явили 160 ученици от нейната възрастова група.
 
Победителката и учителят й по английски език Светлана Георгиева, бяха поканени и присъстваха на Петата национална конференция на общността на училищата “Pearson Longman Schools”, която се проведе в София.
 
Светлана Георгиева, старши учител по английски език в ППМГ „Гео Милев“ беше номинирана и обявена за Учител на годината на Общността на Pearson Longman училищата в България, категория Прогимназиална степен заради доказания си професионализъм и многократно постигнатите високи резултати при подготовката на учениците си по английски език.
 
За пета поредна година в България се проведе Националното състезание по английски език Longman Competition, организирано от Pearson. През всички изминали години възпитаници на ППМГ „ Гео Милев“ се класираха на призовите места на националния кръг на състезанието, провеждано по формата на международно признатия изпит Pearson Tests of English.