Нови цени на таксиметровите услуги в Казанлък от новата година?
Нови цени на таксиметровите услуги в Казанлък от новата година? / netinfo

Минимални и максимални цени на таксиметровите превози в община Казанлък ще дискутират и определят на заседанието си утре общинските съветници в града на розите. Началото на заседанието е от 9,30 часа и включва общо 23 въпроса за дебати решения.


Едно от тях ще засегне много пряко хората, тъй като предстои да се определят нови, минимални и за първи път и максимални цени на таксиметровите превози. Причината са нови разпоредби и изменения на Закона за автомобилните превози.
Предложението, което съветниците ще обсъждат е минималните цени на тези услуги да са 80 стотинки за километър, дневна тарифа и 90 стотинки за километър нощна. Досегашните цени бяха 75 стотинки за дневна и 85 стотинки за нощна.
Максималните цени, на които следва да возят таксиметровите шофьори за километър от нова година в Казанлък, при положение, че се одобрят от съветниците, ще са следните: 90 стотинки за дневна и 95 стотинки за нощна тарифа. Освен това съветниците ще приемат и решение за удължаване на срока на разрешителните за таксиметров превоз на територията на общината . Вместо за 2, новите разрешителни ще важат за 3 години , считано от 1-ви януари 2015 година. Това касае всичките 240 регистрирани и разрешени таксиметрови автомобили на територията на Казанлък.


Старейшините ще направят и промени, по предложение на общинската администрация в наредба №15 , съгласно която от 10 на 5 лева ще се промени цената за почасово ползване на кабинети и спортни зали в училищни заведения в общината.


На дебат ще са подложени и промени в съставите на различни Постоянни комисии на местния парламент, наложени след избирането на досегашния зам. председател на Общинския съвет в Казанлък Нено Влайков за народен представител в 43-то Народно събрание.
За овакантеното му място се предлага бившият директор на една от търговските банки в Казанлък , член на групата „Експерти за Казанлък" и председател на ПК по бюджет и финанси Драгомир Петков.
Състава на Общинския съвет утре ще се сдобие с нов член, педагожката Иванка Шопова. Тя ще попълни групата на ГЕРБ , след избора на Нено Влайков за депутат.