Нов случай на вандалско отношение към автобусна спирка
Нов случай на вандалско отношение към автобусна спирка / Община Стара Загора

Пореден вандалски акт е извършен на една от автобусните спирки в Стара Загора. Стъклото на спирков заслон на ул. „Хр. Ботев" № 4 е било строшено. А на друга от спирките цялото стъкло е било извадено и облегнато на нея.

Сигналите за деянията са получени на горещия телефон в Община Стара Загора през уикенда. Счупеният заслон, който вече е ремонтиран, се намира на спирка „Христо Ботев". Вече е поставено на мястото му и изваденото стъкло, което се намира на спирка „Орфей". Догадките за този случай са, че или е подготвяна кражбата му, или съвестни граждани са решили да го съхранят, ако то не е било добре фиксирано.

Изградените нови спиркови заслони са от реализирания от Община Стара Загора цялостен проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора", финансиран по ОП „Регионално развитие".
Наскоро беше строшено и стъклото на спирковия заслон на спирка „Чая" от градския транспорт на Стара Загора. Шест от новите информационни табла също станахаобект на посегателства от вандали в крайните квартали на града.

Ръководството на Община Стара Загора призовава да се пазят съоръженията, полезни за всички и придаващи нов и модерен облик на града. Отправя се апел към гражданите, станали свидетели на вандализъм, да сигнализират на денонощния горещ телефон на Общината - 0800 157 37 или на тел.112.