съд
съд / / / Thinkstock/Getty Images
Казанлъчанката Наталия Киселова, която е юрист, доцент по Конституционно право е номинирана от сайта „Правен свят“ за престижния приз Юрист на годината. Номинацията на доцент д-р Киселова е за нейния доклад “Специализираното наказателно правораздаване – конституционна уредба и практика”, представен на Конференция за наказателното правораздаване и традиците в Юридическия факултет на СУ.

Доц. д-р Наталия Киселова е преподавател по Конституционно право в СУ "Климент Охридски", работила е като секретар по правните въпроси в Президентството, била е член на Комисията по помилванията към вицепрезидента и други. Средното си образование е завършила в Казанлъшката хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий". Номинираната юристка е автор и на изследването "Политическите права на българските граждани" и един от авторите на Закона за лобизма.

номинация
netinfo


Освен доцент Наталия Киселова, още двама млади юристи са номинирани и ще се броят за престижното отличие -адвокат Ели Христова, с номинация за дейността й като изпълнителен директор и утвърждаването на Центъра за обучение на адвокати “Кръстьо Цончев” и въвеждането на онлайн семинарите за адвокатурата, и адвокат Петър Николов- за успешния завършек на делото на самотната майка Даниела Колева за връщането на трите й деца.

Всеки, който желае да подкрепи номинацията на казанлъчанката Наталия Киселова в надпреварата й за приза „Юрист на годината“, може да да я подкрепи като гласува онлайн тук: 
https://juristnagodinata.bg/%d1%8e%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Призът Юрист на годината е запазена марка на „Правен свят“ ЕАД