Назначиха експертизи по делото за взрива
Назначиха експертизи по делото за взрива / netinfo
По случая с взрива пред кафене “Русалка” в Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител и има назначени експертизи, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора Нейка Тенева.

Припомняме ви, взривното устройство избухна в понеделник сутринта около 4 часа пред кафенето, което се намира на кръстовището на бул. "Свети Патриарх Евтимий" и ул. "Граф Игнатиев".

От експлозията бяха счупени две стъкла от витрината на заведението.

Кафенето се стопанисва от двама братя, за които се говори,  че са близки до Златомир Иванов, познат като Златко Баретата.

По случая с взрива е образувано досъдебно производство за престъпление по член 333, във връзка с член 330, алинея 3 от Наказателния кодекс, уточни говорителят на Окръжна прокуратура Нейка Тенева.

Назначени са няколко експертизи. Едната е оценителна, в която трябва да се опишат щетите, нанесени от взривното устройство. За да се установи вида и количеството взривно вещество е назначена комплексна експретиза, която ще бъде направена в ДОТИ – София, а в Стара Загора ще бъде изготвена химическата експертиза. Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител.