НАП запечата шест машини за кафе
НАП запечата шест машини за кафе / DarikNews.bg, архив

Над 110 са проверените автомати за топли напитки за наличие на дистанционна връзка със сървърите на НАП в област Стара Загора. 6 машини са запечатани, като на 4 от тях се издирват собствениците. По предварителни данни автоматите на самообслужване в областта са над 300. Проверките в Казанлък продължават, все още няма запечатани машини.

В началото на ноември изтече срокът, в който вендинг автоматите за топли напитки, пакетирани храни, машинките за детски играчки, развлекателни игри и други автомати на самообслужване, трябваше да имат монтирани фискални устройства, които да подават информация за дневните отчети към НАП. Издаването на хартиена касова бележка от изброените машини на самообслужване не е задължителна, но стойността на фискалния бон следва да се визуализира на екрана и да се записва във фискалната му памет.

Санкцията за неиздаване на фискален бон е до 2000 лв. Ако търговският обект работи с фискално устройство без дистанционна връзка, собственикът му рискува да бъде глобен с до 10 000 лв., а обектът ще бъде запечатан от инспекторите на НАП.