благодарствен адрес
благодарствен адрес / ММИ
Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов получи благодарствен адрес от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора.

Той му бе връчен от директора комисар Стоян Колев, с благодарност за доброто взаимодействие  между дружеството и РД ПБЗН – Стара Загора, при ограничаване и ликвидиране на големия пожар, избухнал в землищата на селата Полски градец и Мъдрец в средата на септември.  Комисар Колев изрази и признателността на областния управител на Стара Загора Гергана Микова за съдействието при овладяване на стихията, обхванала 24 000 дка.

Огънят, избухнал в сухи треви и храсти на голям периметър, засегна няколко села в Старозагорска и Хасковска област. С тежка минна техника в сложната обстановка по потушаването на пожара, затруднена допълнително заради силния вятър в района, се включи и „Мини Марица-изток” ЕАД.

Благодарствени адреси за оказаното съдействие и добре свършената работа за прокарване на просеки и направата на полоси, за ограничаване разпространението на пожара получиха и Никола Георгиев, Христо Демерджиев, Галин Ганев, Иван Димитров, Красимир Генев, Радомир Митрев и Георги Георгиев от Рудник "Трояново -3".  Те са отличени за навременното съдействие и помощ за ограничаване и ликвидиране на пожара в землищата на селата Полски градец и Мъдрец. Изпълнителният директор Андон Андонов награди с парични суми хората, участвали в гасенето на стихията.

Отлична оценка за работата на кадрите на дружеството даде и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов, според когото хората от мините са изключително добре подготвени и вършат перфектно задачите, които им се поставят.